En idyllisk vistelse på Smålandstorpet En oas för sinnet på svenska landsbygden

21 juni 2024 Rebecka Danielsson

editorial

Inbäddat i den lummiga och pittoreska skogen i hjärtat av Småland påträffar besökaren en pärla sällan skådad Smålandstorpet. Från det ögonblick däck rullar över grusets knaster vid grusvägens slut är stress och stadens brus som bortblåsta. Skogsgården, som skänker hemvist åt ett charmigt lanthotell, drivs av de passionerade ägarna Maria och Johan Haggård. De erbjuder sina gäster möjligheten att bo i ett av fyra unikt inredda hus som kantar den rymliga gårdsplanen, gjorda för den som längtar efter en mysig avkoppling på landet.

Välkommen till en rofylld stund

Smålandstorpet har profilen av ett undangömt litet hotelletorp, omtyckt för dess exklusiva upplevelse i en småskalig och genuin miljö. Med en begränsad kapacitet bestående av endast åtta bäddar, är hotellet bland de charmigaste och mest eftertraktade refugierna på den svenska landsbygden. Trots dess storlek saknas inte de moderna bekvämligheterna såsom snabbt Wifi för arbete eller underhållning, liksom möjligheten till miljövänlig resa då elbildsladdning erbjuds i den naturnära miljön. Det är en kärlekfull hänsyn till gästen som genomsyrar allt från den inbjudande bädden till måltidernas tillgänglighet, en sällsynthet så unik som Småland stolthet då det kommer till mysigt hotell på landet.

image

Smakfull inredning med lokal prägel

Varje rum och hus på Smålandstorpet bär på en personlig historia och dekorationer som blottar ägarnas hängivenhet till återbruk och den småländska traditionen. Möblerna berättar tiders gång samtidigt som kvalitativa sängar garanterar en oförglömlig nattsömn. Vikten av ett perfekt sovrum på detta gemytliga lanthotell glassar extas genom material och varumärken av lokal anknytning, såsom de välkända från Hilding och Värnamo. Bortsett från Hemligheten, vars avsaknad av kök kompenseras med serverade måltider, är de välutrustade köken redo att välkomna och inspirera till personliga kulinariska skapelser.

En otrolig natur till ditt befogande 

Livet på Smålandstorpet är som hämtat ur en berättelse. Runt omkring ligger smålandsk naturen som ett väv av möjligheter sjöbad, bastubad, skogspromenader och äventyrliga cykelturer finns rakt utanför husknuten. En promenad system på alla sinnen inviterar till äventyr genom daggvåta gräsmarker eller bärrika snår. Det självklara exemplet på vardagsnära lyx elkonsumeras i möjligheten till en bastukväll na vid den egna stranden, var man kan gjuta sin själsliga visdom compromise of bekymmer.

En flykt från vardagen

Ett besök på Smålandstorpet är inte bara en flykt från vardagen, utan en incitament till den lugn och ro som vi så ofta längtar efter. Maria och Johan Haggård välkomnar varmt alla resenärer. Så ta chansen och njut av en tidlös paus på Smålandstorpet där sanna gemenskaper föds och minnen gror för livet.

Fler nyheter